Snart är det Halloween! Då tycker jag absolut att ni skall testa mina köttfärsfyllda paprikor som jag serverar med ris, vitlökssås och en fräsch grönsallad. Galet gott, lite kul och barnen bara ÄLSKAR det ♥ Receptet är enkelt och kommer såklart här! Ingredienser 6 paprikor, (orange färg till Halloween såklart) 500 g fläskfärs 500 g nötfärs (alt 1000 g blandfärs) 1 riven lök (liten till normalstor) 1 ägg 2 dl grädde 1/2 dl ekologiskt ströbröd 1 msk finhackad persilja 1-1,5 tsk salt 1/2 - 3/4 tsk malen vitpeppar 1 krm cayennepeppar 1/2 tsk paprikapulver Vitlökssås 4 dl turkisk yoghurt 10 % 1 vitlöksklyfta, normalstor -pressad 1/2 - 1 tsk torkad oregano salt, efter smak 1/2 krm malen vitpeppar Tillbehör ris mixssallad med vinägrett (olivolja + rödvinsvinäger) Gör så här 1. Riv löken fint på rivjärnet ner i en bunke. 2. Tillsätt ägg, grädde, ströbröd, finhackad persilja, salt, malen vitpeppar, cayennepeppar & paprikapulver. Låt dra ca 4-5 min. 3. Blanda i fläskfärs och nötfärs eller om du valt blandfärs. Blanda väl! 4. Skär bort "locket" på paprikorna som på bilden, ansa och ta bort / skär bort kärnhuset. 5. Ta den minsta vassaste kniven du har i lådan hemma och skär ut ögon & näsa på "Halloweenmonstret". - Sätt igång ugnen på 200 grader varmluft & koka riset enligt anvisningarna på paketet! 6. Fyll upp paprikorna med köttfärsblandningen och sätt locket på. (som bild) 7. Sätt alla fyllda paprikor på en plåt och sätt in i mitten av ugnen i 25-30 min (beroende på hur stor den blir såklart) tills paprikan bakats, blivit mjuk och köttfärsen såklart är klar rakt igenom. Är du osäker så skär i en köttbit efter 25 min. Vitlökssås 1. Blanda samman yoghurt, pressad vitlök & torkad oregano. Smaka upp med salt & malen vitpeppar och ställ svalt till servering! Glöm inte att duka upp lite "läskigt" och snyggt med halloweenservetter och annat som barnen gillar! Smaklig spis & Halloween :)