Oj så många ni var som önskade receptet på familjens favorit gratäng ♥️ receptet kommer här 😍 4 port, 35 minIngredienser500g blomkål 300g broccoliVattenSalt2 paket baconBechamelsås50g smör1/2 dl vetemjöl 1 dl kokspad från blomkålen och broccolin2 dl mjölk2 dl vispgräddeSaltNymalen svartpeppar Topping150g riven mozzarella1 dl riven parmesan Gör så här-Sätt ugnen på 180-200 grader varmluft1.Ansa blomkål och broccoli och plocka med i mindre buketter.2.Lägg i en kastrull, fyll på med vatten så det täcker och salta. Låt blomkålen och broccolin koka ca 3-5 min. (Den skall inte bli mjuk, utan lite motstånd kvar,men inte hård) ”al dente”3.Plocka upp blomkål och broccoli med en hålslev och lägg i en ugnsform.4.Smält smöret i en kastrull, ha i mjölet och rör ut i smöret. Tillsätt kokspad, mjölk och hälften av grädden. Låt puttra ihop och bli en krämig bechamelsås. Tillsätt resten av grädden, ta mer grädde om såsen behöver spädas ut mer. Men den skall vara rätt tjock och krämig 👌🏻😍 5.Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.6.Skär ned baconet i bitar och knaperstek det. Lägg över på hushållspapper så överflödigt fett får rinna av. 7.Sprid över det knaperstekta baconet på broccolin och blomkålen, ringla över såsen och toppa med riven mozzarella och riven parmesan. 8.Sätt in i ugnen för att gratineras ca 20-25 min. (Sänk värmen om osten får för mkt färg)9.Ta ut gratängen och låt svalna något innan servering. Njut 🥰🙌🏻