Wallenbergare är en favorit hos mig när det kommer till husmanskost. Det känns liksom lite lyxigt ♥️ Här kommer mitt recept som jag hoppas ni testar någon dag! 4 port, 60 min Ingredienser 500 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm malen vitpeppar 3 äggulor 2,5- 3 dl vispgrädde 1,5 dl ströbröd 50 g smör, att steka i Potatispuré 800 g mjölig potatis 1 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk 75g smör ca 1/2 tsk salt Riven muskot, efter smak Tillbehör Gröna ärtor 100 g brynt smör Rårörda lingon Gör så här 1. Se till att alla ingredienser är kylskåpskalla. 2. Blanda färs, salt & peppar. Tillsätt sedan äggulor och grädde och blanda ihop, smeten ska vara ganska lös. 3.Blöt händerna ordentligt och forma 8st Wallenbergare så smeten inte fastnar på händerna. Vänd biffarna direkt i ströbröd och lägg på ett fat. Ställ in biffarna svalt under tiden du gör potatispurén. Potatispuré Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med skal på. (Jag kokar med skal för att få ut maximal smak av potatisen.) Häll av och låt ånga av. Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull. Skala och pressa potatisen och rör ihop med den varma gräddmjölken. Smaka av med vitpeppar riven muskot efter smak och salt. Wallenbergarna 1.Sätt ugnen på 125 grader varmluft. 2.Stek biffarna i rikligt med smör ca 2 min per sida tills de får fin färg. Lägga över i en ugnsform och sätt in i ugnen tills innertemperaturen når 65-66 grader. (De skall vara rosa. Servering Smält / Bryn smöret lite i en kastrull tills det blir gyllene nötigt. Servera wallenbergarna med potatispuré, ärtor, brynt smör och rårörda lingon. Toppa med lite finhackad persilja och servera!