Detta kan vara den absolut godaste pastasalladen jag vet! Har ni inte gjort egen pesto någon gång så lova mig att ni tar er tiden att göra det nu. Det är SÅ enkelt och det är SÅ mycket godare än köpt. (Jag skulle aldrig äta den köpta.) Bjud dina vänner eller familjen på en lyxig sallad med hemgjord nötfri pesto från himlen ♥ Receptet, kommer här! Sallad 400 g pasta (skruvar, penne eller vad du gillar) 1 paket cocktailtomater, delade på hälften 1 påse babyspenat, (60 g) 1 påse ruccola (60 g) (ev lite inlagda strimlade torkade tomater) Nötfri pesto (solroskärnor) 1-1,5 kruka basilika 1-1,5 dl rapsolja 1 vitlöksklyfta, normalstor 3-4 msk rostade solroskärnor 1 dl riven parmesan Gör så här 1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet i rikligt med salt. Häll av när de är "al dente" och skölj kallt vatten över i durkslaget till pastan är kall. Lägg över i en stor skål. -Gör Peston 2. Lägg ner färsk basilika, i en cylinder eller i mixerassistenten. 3. Tillsätt vitlök, rostade solroskärnor och häll över olja. 4. Mixa tills det blir relativt slätt. 5. Riv parmesanosten och häll i. Rör omkring och känn efter konsistensen. (Känns den för stum, tillsätt mer olja. Känns den för lös, tillsätt mer parmesanost och ev mer mixade solrosfrön.) -Solroskärnorna rostar jag i ugnen på 100 grader i ca 15 minuter på en plåt. Sedan låter jag dom svalna helt innan mixning. Ibland mixar jag dom rostade solroskärnorna innan jag börjar göra min pesto och har i samtidigt som den rivna parmesanen. (Smaksak.) Smaka av din pesto och ställ svalt tills den skall blandas med pastasalladen. 6. Dela cocktailtomaterna på hälften och lägg ner i pastan. Lägg även i både ruccola och babyspenaten. 7. Blanda till sist i önskad mängd pesto. (Jag vill ha MYCKET pesto i min sallad, för den är så sjukt god!!) Servera denna goda pastasallad som den är eller till lite parmaskinka, ett gott bröd och lite goda ostar. En festlig middag, eller lyxig lunch mitt i veckan ♥ Smaklig spis :)