Det Godaste på hela julbordet! Gräddstuvad grönkål för mig är nostalgi, det påminner mig så om alla jular tillsammans med min familj från barnsben. Mamma har sedan jag var liten lagat detta till varje julbord vi ätit, och herre gud så gott det är!! Vill absolut inte vara utan detta på mitt julbord. Har ni inte testat detta någon gång så Måste ni denna jul. Här kommer receptet! 4-6 pers, 40 min Ingredienser 600 g grönkål, rispade 50-75 g smör 5 dl grädde Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Gör så här Rispa grönkålsbladen. Dvs dra bort grönkålsbladen från stjälken. Koka upp saltat vatten och förväll grönkålsbladen ca 7-8 min, tills de blir mjuka. Häll av, låt svalna och krama sedan ur vätskan ur grönkålen genom att forma stora bollar av kål med händerna. Låt allt vatten tryckas ut. Lägg bollarna på en skärbräda och hacka grönkålen fint. Hetta upp smör i en teflon-stekpanna, lägg ner all grönkål och låt fräsa samman med smöret. Häll sedan successivt på grädden så att den hela tiden får koka in i grönkålen men långsamt. Tips, häll ca 1 dl åt gången och låt det koka samman – reducera till en krämig grönkål. Salta på ordentligt och mal svartpeppar över. Smaka av och smaka upp som du önskar. Jag serverar min gräddstuvade grönkål varm där köttbullar, prinskorv och Janson håller till på julbordet, vid spisen. Kram C