Om ni vill testa något helt annat än "vanliga" köttbullar nu i jul så tycker jag att ni skall testa mina fantastiskt goda kycklingköttbullar som är helt makalöst ljuvliga! De är så fantastiskt goda, och så enkla att göra. Receptet kommer här. (Om ni lovar att prova?!) ;) Ca 15-20 st Ingredienser 500 g kycklingfärs 1 liten gul lök, riven ½ dl vispgrädde 1,5 msk ströbröd 1 ägg 3/4 tsk salt 3 krm vitpeppar 2 krm malda kryddnejlikor 2 krm malen kryddpeppar 1/2 dl finhhackad bladpersilja ½ msk dijonsenap Salt & nymalen svartpeppar, att toppa kycklingköttbullarna innan ugnen. Gör så här 1. Sätt igång ugnen på 175-180 grader varmluft 2. Riv löken ner i en bunke. Tillsätt grädde, ströbröd & ägg – rör om. Tillsätt sedan salt, vitpeppar, kryddnejlika, kryddpeppar, finhackad persilja & dijonsenap. Låt dra ca 5 min. 3. Vänd ner kycklingfärsen och bland väl. 4. Forma fina kycklingköttbullar och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. (Jag tar alltid vatten på handflatorna mellan varje bulle för att det kladdar mindre. (Man kan även spritsa ut kycklingköttbullarna direkt på plåten. 5. Sätt in i ugnen i 13-15 min, eller tills innertempen når 72 grader. (Använd med fördel termometer när du lagar kyckling) Servera Kycklingköttbullarna på julbordet eller till kokt potatis och en krämig gräddsås ♥ Lycka till & smaklig spis!