Gravad lax är en stor favorit på julbordet. Jag älskar det! Det blir liksom ingen jul utan lax & hovmästarsås. Här kommer receptet på min ingefärsgravade lax som jag gör på finaste Salmalaxen. Ingredienser 400-500 g Salmalax 1 msk strösocker 1 msk salt 1 tsk grovmald svartpeppar (mortla) 1 knippa dill, finhackad ½ färsk ingefära, tunt skivad (ca 20 tunna skivor) Gör så här Lägg salmalaxen i en form. Blanda samman socker, salt & svartpeppar i en liten skål. Skala och skär ingefäran i tunna skivor, finhacka sedan dillen. Gnid in salmalaxen runt om med socker-, salt- & pepparblandningen. Lägg på den finhackade dillen och täck med den skivade ingefäran. Lägg plast över laxen och lägg in i kylen ca 4-6 h innan den skärs upp tunt för servering. Salmalaxen går går att äta precis som den är. Man behöver alltså inte frysa in den innan man använder den. Den är perfekt att snabbgrava på detta vis :) Lycka till ♥