Köttbullar är ju såklart en del av julbordet, självklart! Alla gör vi dem olika, men jag gillar att göra klassiska, men en aning större än vanliga. Här kommer receptet! Ca 20 köttbullar, 25 min Ingredienser 500 g blandfärs 70/30 1 ägg 1 msk ströbröd ¾-1 dl vispgrädde 1 liten gul lök, riven ½- tsk salt ½-3/4 tsk vitpeppar Smör till stekning Gör så här Riv löken ner i en bunke. Rör i grädde, ströbröd, vitpeppar, salt och knäck i ägget. Rör samman och låt stå ca 5 min för att ströbrödet skall få svälla. Tillsätt blandfärsen och rör till en fin smet. Rulla köttbullarna med hjälp av lite vatten på handflatorna, det går lättare då. Lägg en rejäl klick smör i stekpannan och låt smöret tystna helt innan köttbullarna läggs ned. Sänk värmen till medelhög så att köttbullarna inte bränns och blir torra. Låt dem bli gyllene och gotta sig i pannan tills dem är genomstekta, ca 5 min. Skär igenom en köttbulle för att försäkra att de är genomstekta. Lägg upp på ett fat, och täck med folie. Preppa julbordet!! :) Kram