Bästa Bästa!! Har ni någon tradition på efterrätt på julafton? Det har vi hemma. Vi äter ALLTID "Ris à la Catarina", dvs risgrynsgröt som är vänd i vispad härlig grädde smaksatt med vanilj. Till det en ljummen jordgubbskompott gjord på frysta jordgubbar och lite socker. Jag kan verkligen få cravings efter detta, det är SÅ gott. Ni måste prova!! Här kommer receptet! :) 6-8 pers, 60 min Ingredienser 2,5 dl grötris 5 dl vatten 1 msk smör ¾ tsk salt 8-9 dl mjölk, 4 % 1 hel kanelstång 4 dl vispgrädde, vispad 2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj Jordgubbskompott 450 g frysta jordgubbar (2 paket) 2 msk vatten 2 msk socker Gör så här Mät upp ris, vatten, smör & salt i en kastrull. Koka upp och rör om, låt koka på medelhög värme under lock i ca 10 min. Tillsätt kanelstången och häll i mjölk successivt. Låt små-puttra under omrörning på svag värme i ca 40 min. Blir gröten för tunn, låt den fortsätta gå på värmen och svälla. Blir gröten för tjock så tillsätt istället mer mjölk. När gröten är färdig släng bort kanelstången och ställ svalt. Vispa upp grädden, men inte allt för hårt och rör sedan i vaniljsockret. Vänd ner vaniljgrädden i den svala gröten och smaka av. ( Tillsätt mer vaniljsocker om önskas.) Ställ svalt till servering. Jordgubbskompott Låt frysta jordgubbar, vatten och socker smälta samman på svag värme och sedan sjuda tills bären blir mjuka. Låt små-puttra till en härlig kompott. Servera den lyxiga vaniljdoftande gröten tillsammans med den varma jordgubbskompotten. Smaklig dessert! :) Kram