Här kommer ett recept på den perfekta desserten för festen eller buffébordet! Kladdkakerutor med havssalt & Dumle. Så gott och så enkelt att fixa i ordning när det är många inbjudna. Verkligen ett tips till alla stora bjudningar där man vill känna sig effektiv men ändå bjuda på dessert med klass. Här kommer receptet ♥ 25-30 rutor Ingredienser 300g smör, smält 6 medelstora ägg 7,5 dl strösocker 1/2 tsk flingsalt 4,5 dl vetemjöl special 1,5 msk vaniljsocker 1,5 dl kakao 10 dulmekolor, delade i tre delar vardera Dekoration Vispad grädde Bär Noblesse-choklad, bruten i mindre bitar (som bild) Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader & täck två lika stora långpannor med smörat bakplåtspapper. (ca 25 x 30 cm) Alternativt kör all smet i en större långpanna, ca 30 x 40cm 2. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. 3. Vispa ägg och socker vitt & poröst, ca 3 min. 4. Blanda samman vetemjöl, salt, kakao & vaniljsocker, blanda väl. Sikta sedan ner i äggsmeten. 5. Dela vardera Dumlekola i tre bitar, med en kniv. 6. Dela upp smeten i plåtarna (el plåten) och tryck till sist ner varje liten dumlebit i smeten. (Gärna så insidan-kolan tittar uppåt, inte chokladen) 7. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-13min (mindre plåtar), eller 15-17 min större plåt. (Kakan skall vara lite kladdig men ändå hålla samman att skära i när den svalnat) 8. När kakan svalnat, skär i rutor, lägg upp på serveringsfat och dekorera. 9. Dekorera med vispad grädde, lite bär och en bit Noblesse! Magiskt gott ♥ Önskar ni förbereda en mindre dessert som bara rymmer en form och ger 6-8 port så tycker jag ni skall baka denna Magiska kladdkaka med Japp, snabbt och enkelt är desserten eller fikat klart! Gillar ni förresten vit kladdkaka? Då skulle jag testa denna stor-favorit, Vit snickerskladdkaka ♥ Magisk!! För fler desserter och bakverk, sök i sökfältet så hittar ni massa gott :) Lycka till med baket! Kram C