Att mala kött till att göra hamburgare tycker jag är halva grejen med just burgare. Man vet precis vad som mals ner och på så sätt vet man vad som hamnar i magen. Här har man ju chans att påverka så mycket. Smaker, konsistens, kvalité och struktur. Jag maler alltid mitt kött när vi skall grilla eller steka hamburgare, oslagbart! Många blandar kött som bringa & biff till just burgare, och det är supergott. Men jag kan tycka att samma resultat kan nås genom att mala en fin bit högrev med hög kvalité. Här kommer mitt recept på hur jag gör! Ingredienser 900 g högrev i bit, uppskivad i mindre bitar (2x2 cm) 1-2 tsk salt nymalen svartpeppar, efter smak Gör så här Skär köttet i tärningar. Ansa och ta bort senor och överblivet fett, men fettet som är insprängt skall såklart vara kvar. Det ger både mörhet och smak till hamburgaren. Mal köttet relativt grovt, men mal det gärna i kvarnen 3 ggr omgångar. Låt köttet som precis malts ligga på tallriken under och salta / peppra. Pilla inte med köttet för mycket, bara med lätta, luftiga tag. Fördela den malda högreven i en "stans", tryck till med handen och forma runda fina burgare. Grilla eller stek burgarna tills insidan är rosa, alltså "medium". ca 2-3 min / sida. Fint kött med bra kvalité bör i min värld aldrig ätas well done :) Högreven uppskuren i mindre bitar ca 2x2 cm och skall nu skäras i mindre bitar och malas i min härliga Ankarsrumkvarn ↑ Allt tillbehör till kvarnen är nu fast på maskinen, så nu är det bara till att börja mala. Jag använder plattan med ganska grova hål, eftersom jag inte vill ha finmald färs till mina burgare. Se nedan så härligt ↓ Hur underbart är det inte att mala sitt eget kött ? Älskar att man kan påverka så mycket av sin matlagning.. Tips! Man kan faktiskt krydda det tärnade köttet innan man kör det i kvarnen, så mixas kryddorna in automatiskt, smart! Här formas det "patty's" Använd en "stans" för att forma fina, jämna och helt runda burgare. Godare kan burgare inte bli! Tips på bästa burgaren/ fyllningen: Hamburgerbröd (potato burger bun), Hellmans majonnäs, färdigskivad edamerost, inlagda jalapeños, knaperstekt bacon, tomat, skivad gurka, cosmopolitansallad, rostad lök & tunt skuren rödlök ??❤️ Och det viktigaste av allt - köttet skall grillas till en rosa insida ?? Lycka till & smaklig burgare ?