Igår lade jag upp en rätt på Instagram @matfashionistan. Det visade dig vara stort intresse kring recept. Kanske kan detta vara något för Nyårsafton? Magiskt gott!! Här kommer receptet! 4 port, 40 min Ingredienser 600g hjortfilé (inner el ytter) smör att bryna köttet i 1 vitlöksklyfta, krossad timjan, färsk 8-10 st potatisar (lite mindre variant) smör, att ösa hasselbackarna med salt Svart trumpetsvampsås 1 banan schalottenlök, finhackad 150g svart trumpetsvamp, rensad, förvälls och nedhackad 4 dl vispgrädde 1 krm kinesisk soja salt, efter smak Nymalen svartpeppar Gör så här Sätt ugnen på 200 grader varmluft 1. Dela potatisen på hälften och skär djupa tighta snitt ned i potatisen men inte ända ned. Sätt över potatisarna i en ugnssäker form. 2. Hyvla lite smör över och sätt in i ugnen i ca 30 min tills potatisen är gyllene oh krispig. Salta! Hjort Salta & peppra runt hjortfiléerna. Bryn hastigt på filéerna runt om i en het panna med smör, en krossad vitlök & timjan. Ös köttet! Sätt in i ugnen på 120 grader tills innertemperaturen når 56 grader. Ta ut låt vila 6-7 min. ( Nu har ju jag två ugnar så jag kan köra både kött och potatis samtidigt. Men har ni inte det så föreslår jag att ni förbereder hasselbackarna tidigare, tar ut emellan och sätter in dom när köttet är klart och skall vila på "220 grader grill" Kör annars filéerna i en sous vide på 57 grader i ca 1,5h och bryn på dem precis innan servering.) Svart trumpetsvampsås Finhacka banan schalottenlöken och fräs försiktigt mjuk i smör. Tillsätt den förvällda & hackade svampen - fräs. Häll på grädde successivt och reducera ner till en krämig sås. Smaka upp med kinesisk soja, salt & nymalen svartpeppar Servering Servera det magiska köttet till de krispiga hasselbackarna och den krämiga svampsåsen. Toppa med färsk timjan och ev lite sallad till. Enkelt & magiskt gott!! ♥ Perfekt till Nyårsafton eftersom det är lätt att göra till många! Smaklig spis, kram C