Igår slängde jag ihop en oxfilégryta som bara blev helt fantastiskt god. Jag serverade den till en grönsallad med syrlig vinägrett och jasminris. Så gott!! Här kommer receptet 🤍 4 port, 20 min Ingredienser 400g oxfilé 1 stor bananschalottenlök, finstrimlad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1/2 röd chilifrukt 6 cocktailtomater, delade i kvartar 1 tsk tomatpuré 1/2-1 msk kalvfond 1 msk cognac 2-3 dl vispgrädde 1 dl Creme fraiche 32% 1-2 tsk dijonsenap Salt Nymalen svartpeppar Gör så här -Koka riset enl anvisningarna på paketet. 1. Skär ned oxfilén i tjocka strimlor, lägg på ett fat. Salta och peppra (svartpeppar) 2. finstrimla schalottenlök och hacka vitlöken fint. Strimla även chilin. (Se till att kärnorna inte kommer med, då kan det bli för starkt) 3 Fräs detta försiktigt i en klick smör tills löken blir glansig. 4. Tillsätt tomaterna och låt fräsa med tills de mjuknat. Klicka på tomatpurén, rör om och tillsätt sedan cognac, fond, grädde, dijonsenap & Creme fraiche. Låt puttra ihop. Smaka av och smaka upp med salt och svartpeppar. 5. Hetta upp en stekpanna med olja och en klick smör, bryn köttet hastigt runt om och häll sedan över allt i grytan. (Köttet skall bara brynas, så det är rosa inuti och inte blir torrt). 6. Låt puttra någon minut och servera sedan till riset och en syrlig sallad. Så gott!!! Smaklig spis 🤍 Tva saker: 1. Köttet kan bytas ut till rostas, men rekommenderar att hålla sig till detta så det inte blir segt. 2. Det är supergott att tillsätta skivade champinjoner när man fräser löken mm, men mina barn är inte så förtjusta i svamp så vi fick skippa det 🤍 Lycka till 😘