Detta måste ni äta i helgen!! ♥ Favorit, receptet kommer här! 4 port, 30 min Ingredienser 4 st oxfilé tournedos à 250 g /st (mittbit) Smör, att steka i Bristol Cream-sås (sherrysås) 1 vitlöksklyfta, finskuren 1 hel röd chilifrukt, tunt skuren 1-2 msk smör, att steka i 5 dl vispgrädde 34% 2 msk kalv eller oxfond 5 msk Bristol Cream - (finns att köpa på Systembolaget) 12-15 varv med svartpepparkvarnen salt, efter smak Tillbehör Pommes (hemgjorda eller köpta) Färsk timjan Gör så här Köttet 1. Salta & peppra köttet runt om. Bryn på i stekpanna hastigt runt om och sätt in i ugnen på 75 grader tills innertempen når 57 grader. (Ta ut, slå om smörpapper och låt vila 2-3 min.) Pommes Steker du på köttet i panna och sedan kör in dom i ugnen och inte har dubbla ugnar föreslår jag att du friterar dina pommes på 180 grader i 4-5 dl neutral olja strax innan köttet uppnår 57 grader i ugnen. Om du steker köttet färdigt med stekpanna, släng in pommes fritesen i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Kör du köttet i en Sous Vide så är ju ugnen fri för att tillaga dina pommes! (Man vill ju alltid äta krispiga pommes, därav viktigt att tänka efter hur man skall göra innan man börjar tillaga och att man kan time'a in så att kött, sås & pommes blir färdigt på samma gång.) Såsen (kan tillagas först och låta stå till servering) 1. Skala vitlöken och skär i tunna skivor. Skiva även hela chilin tunt. 2. Lägg 1-2 msk smör i en stekpanna och bryn försiktigt på vitlök och chili. Låt fräsa försiktigt men ej brännas ca 3 min. 3. Häll på grädde och fond och låt puttra samman på medelhög värme. 4. När såsen reducerat ner och fått en krämigare konsistens tillsätt Bristol Cream och smaka upp med svartpeppar. Låt koka ner ytterligare tills den når den konsistens du önskar. Smaka av och salta eventuellt. Magi!!! Tack Pia för att du är den fina vän du är, We Love You + att din sås är Magisk! ♥