Alltså... Sparris! Kan vi prata om sparris? Sparris i alla former är bara magiskt. Så galet gott och ett fantastisk tillbehör till så mycket. Jag älskar sparris, Vit som grön ♥ Här kommer ett galet enkelt recept på en riktigt krämig pasta med just grön sparris! 4 port, 15 min Ingredienser 400g Pappardelle pasta (breda band) 1 banan schalottenlök 10-11 gröna färska sparrisar 3 dl vispgrädde 1,5-2 tsk koncentrerad kycklingfond Salt Nymalen svartpeppar Topping Stekt sparris 2 msk pinjenötter Hyvlad parmesan 22 mån Gör så här 1. Koka pastan enl anvisningarna på paketet i saltat vatten 2. Finhacka banan schalottenlöken och fräs i 1-2 msk smör på medelhög värme tills den blir mjuk och glansig. 3. Skär ned 8 sparrisar i cm långa stubbar och låt fräsa med löken 2-3 min på medelhög värme. (Löken får inte brännas = beskt) 4. Tillsätt grädden och den koncentrerade kycklingfonden och låt småputtra ca 4-5 min, tills sparrisen blir någorlunda mjuk. 5. Mixa sedan ihop sparrisen med grädden till en slät krämig sås. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. 6. Stek de resterande sparrisarna i smör hastigt, någon minut runt om, salta & peppra. 7. Torrosta pinjenötterna i en panna på medelhög värme tills gyllene. Servering Vänd ihop pastan med såsen, lägg upp på tallrikar och toppa med rostade pinjenötter och skurna bitar av den stekta sparrisen. Riv eller hyvla över massa parmesan och njut! Tips! -Vill man lyxa till rätten lite kan man tillsätta lite vitt vin i såsen (2-3 msk) -Det är jätte gott att riva över lite citronzest som topping också Hoppas det skall smaka