Favorit i repris! En klassiker hemma hos oss, ni måste testa där hemma. ☀️ Det kommer bli en favvo 😍🙌🏻🥔 4port, 30 min Krossad ”smashed” potatoes 8-12st delikatess eller Amandinepotatis (beroende på storlek) flingsalt nymalen svartpeppar Olivolja, el avokado-olja Fetaost-& soltorkad tomatkräm 1st fetaost 150g (el salladsost) 1-1,5 dl crèmefraiche 32% 1 liten vitlöksklyfta 1/2 dl soltorkade tomater finhackade 10st basilika blad salt nymalen svartpeppar Gör så här Fetaost-& soltorkad tomatkräm 1. Mosa fetaosten eller salladsosten i en skål. Tillsätt crèmefraiche, riven vitlök, hackad basilika, finhackade soltorkade tomater. Blanda till en kräm. Smaka upp med ev lite salt och nymalen svartpeppar. Smashed potatoes 1. Koka potatisen, häll av och låt vila utan lock. -Sätt ugnen på 220 grader varmluft 2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg ut potatisarna. 3. Pressa sönder potatisarna med ett lätt tryck med en gaffel, så potatisen bara öppnar och plattar ut sig lite. 4. Ringla lite olivolja el avokadoolja över potatisarna, salta och peppra. 5. Sätt in i ugnen i ca 15 min för att rostas. Klicka någon matsked fetaostkräm på varje potatis , toppa med lite strimlad basilika.😍👌🏻 Gott till kött, fågel och veg ♥️ Lycka till 😘