Om jag får välja en kycklingrätt så vill jag äta denna. Citron- och rosmarinkyckling med fluffigt potatismos. Så otroligt gott och mycket enkelt att tillaga. Det känns tom lite festligt sådär en dag mitt i veckan. Ni måste verkligen testa att göra detta recept, ni kommer älska. ♥ Här kommer det! 4 pers (1 kycklingfilé / person), 40 min Ingredienser 2-3 msk smör att bryna på kycklingen i 4 större kycklingfiléer, gärna Ekologisk Bosarpkyckling 1/2 kruka rosmarin (bladen), finhackat (till att ha i filéerna samt i såsen) 2-3 citroner, saften 1/2 msk kycklingfond 1/2 dl vatten 75 g smör salt peppar Fluffigt potatismos 800 g mjölig potatis 50 g smör 1 dl mjölk 1 dl -1,5 vispgrädde 1/3 - 1/2 tsk vitpeppar 1/2-1 tsk salt, efter smak Gör så här 1. Sätt ugnen på 140 grader varmluft. (150 grader vanlig ugn) 2. Ta fram kycklingfiléerna och ansa dom lite. 3. Hacka färsk rosmarin på en annan skärbräda. 4. Vik upp lilla fliken på filén och strö på lite utav den färska & ny-hackade rosmarinen, stäng igen fliken. Repetera på varje kycklingfilé och lägg allt på ett fat. (Resterande del av den hackade rosmarinen skall ner i såsen) 5. Salta och peppra båda sidorna på filéerna. 6. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. 7. Bryn filéerna runt om så att de får härlig gyllene färg och lägg sedan upp i en mindre ugnsform. ca 20 x 30 cm. Tillsätt sedan 75 g smör i stekpannan och hetta upp i pannan. 8. Pressa eller häll ner citronsaften när smöret smält i stekpannan och tillsätt resterande del hackad rosmarin (ca 1/2 msk) och låt puttra ihop 30-40 sek. 9. Tillsätt sedan 1/2 msk kycklingfond och 1/2 dl vatten och låt sjuda samman någon minut. (Smaka av! Såsen skall vara syrlig men ändå lite rund i smaken av både smör & fond.) 10. Häll citron & rosmarinsåsen över kycklingen, stick in en termometer i tjockaste delen på filén och sätt in i ugnen tills innertempen når 70 grader. (Det blir lite mer sås-sky när kycklingen är i ugnen och ger av sig köttsaft) 11. Ta ut kycklingen och låt vila ett par minuter innan du skär upp. Servera den magiskt goda kycklingen uppskivad till det härligt fluffiga moset, toppa anrättningen med den mjukt syrliga, underbara citron & rosmarin- skyn och toppa med en kvist rosmarin! Lycka till ♥