Hej fina ni 🤍 Idag bjuder jag på ett recept som tar ca 20 min att slänga ihop och sätter smak på en hel kväll mitt i veckan.. SÅÅ gott & så enkelt fixat 👌🏻 Krämig kyckling med soltorkade tomater & fetaost. En hit även för kidsen 🙌🏻❤️ Här kommer receptet! 4 port, 20 min Ingredienser 4 kycklingfiléer (el minutfiléer) 4 dl crème fraiche 150g fetaost i havssalt (ett paket) 1 Stor vitlöksklyfta, riven 2 msk finstrimlade soltorkade tomater i olja 1 kruka färsk basilika 2 msk riven parmesan 22 mån salt nymalen svartpeppar Tillbehör/topping Jasminris Mixsallad (grönsallad med cocktailtomater, olivolja och några stänk rödvinsvinäger) riven parmesan 22 mån Klippt smörgåskrasse 1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft 2. Skär kycklingfiléerna till ”minutfiléer” dvs 1 filé blir två tunnare hela filéer. Skär sedan filéerna på hälften. (16 bitar har du fått ut nu) 3. Salta och peppra på båda sidor och bryn på i stekpanna på båda sidor tills de får härlig gyllene färg. Ca 30 sek / sida. Lägg över i en ugnsform. 4. Blanda samman crème fraiche, riven vitlök, fint strimlad soltorkad tomat i olja (jag skär ner tomaterna mer), 1 paket smulad fetaost och hackad färsk basilika. (Ca 15-20 basilikablad.) 5. Rör till en kräm och smaka upp med salt och nymalen svartpeppar. 6. Lägg krämen uppe på kycklingfiléerna, hacka över lite mer färsk basilika och riv parmesan över, ca 1-2 msk 7. Låt gratinera i ugnen tills riset är klart, ca 20 min. Tills gratängen är lite gyllene uppe på och kycklingen genomstekt. (Kika på någon bit) 8. Servera denna krämiga kyckling med ris, riven parmesan, klippt smörgåskrasse och en sallad med olivolja och rödvinsvinäger vid sidan om👌🏻🥗 Enlelt och galet gott!! 😋👌🏻