Alltså detta mina vänner, detta!! Ni måste laga denna rätt snarast, ni kommer älska ♥ Receptet är enkelt och kommer här: 4 port, 30 min Ingredienser 1 paket kyckling innerfiléer (de fina små filéerna som finns att köpa färska) alt 4-5 st vanliga kycklingfiléer 1 paket champinjoner, ca 8-10 st, fin skurna 1 röd paprika, finstrimlad 1 gul paprika, finstrimlad smör att steka i 5 dl vispgrädde 2,5 dl sweet chili Tillbehör ris mix-sallad (salladsmix, piccolinotomater (el cocktail), gurka, avokado) salladsdressing: 1 msk olivolja, 1/2 msk mangovinäger, salt & lite nymalen peppar sambal oelek Gör så här: - Sätt ugnen på 200 grader! - Koka riset enl anvisningarna på paketet! Kycklingen 1. Skiva champinjonerna tunt och förväll i en panna tills vattnet dunstat helt. Salta & peppra lite. Lägg på ett fat vid sidan om. 2. Skär paprikorna i tunna strimlor, släng i en klick smör i en stekpanna och fräs paprikastrimlorna tills de mjuknar. Vänd ner de förvällda champinjonerna och smaka av. (Tillsätt ev mer salt & nymalen svartpeppar.) 3. Salta & peppra kycklinginnerfiléerna (eller skurna lite tjockare strimlor av filéer). Bryn i en stekpanna tills de fått färg runt om. Lägg sedan över i en ugnssäker form. 4. Lägg champinjon och paprika-fräset uppe på. 5. Vispa grädden lite för hand med handvisp - inte så länge, någon minut bara så det blir lite fluffigt. (Inte vispad grädde alltså.) 6. Rör sedan i sweet chili - använd handvispen fortfarande. 7. När grädden känns semi-tjock, alltså aningens trögflytande är den bra. (Fortfarande inte vispad el fast grädde.) 8. Häll över kycklingen så allt täcks. 9. Ställ in i mitten av ugnen tills såsen bubblat upp och blivit gyllene även i mitten ca 20-25 min, se bild. Ta ut och servera till nykokt ris och denna goda sallad med härlig dressing av mangovinäger & olivolja. Så gott!! ♥ (Vi ställer alltid en burk med sambal oelek på bordet för den som vill ha mer hetta på tallriken. Magi!) Smaklig spis!