Dags för en supergod och barnsligt enkel rätt som är väldigt uppskattad både av stora och små. En krämig toskansk kyckling med soltorkad tomat och basilika som jag serverade med ris och en grönsallad. 🍅🌱 Receptet är superenkelt och kommer här till er. 4 port, 20 minIngredienser 4 kycklingfiléer (minutfiléer) 4 dl vispgrädde 3/4 msk koncentrerad kycklingfond 7-8 soltorkade tomater i olja 1 dl finskuren färsk basilika 1 vitlöksklyfta, riven Salt Nymalen svartpepparTillbehör Grönsallad Ris Parmesan, rivenGör så här 1.Koka riset 2. Mät upp grädde och kycklingfond i en kastrull eller sauteuse. Låt koka / reducera ned till lagom krämig såskonsistens. (4-5 min) 3. Finstrimla färsk basilika och strimla ned de soltorkade tomaterna. Vänd ned i den krämiga såsen och riv i vitlöken. 4. Dela filéerna på hälften, dvs nu har du 8 bitar kycklingfilé. Salta och peppra på båda sidor. (Använder du vanlig kycklingfilé så dela filéerna först i två hela tunna filéer och sedan rakt över. 5. Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna och bryn på kycklingen på båda sidor. 6. Häll såsen över kycklingen och låt småputtra en stund på plattan. (Tills kycklingen är genomstekt, ca 4-5 min) 6. Gör en grönsallad och ringla olivolja och drizzla lite rödvinsvinäger över, salta & peppra.Servera den krämiga kycklingen med riven parmesan över, till riset och grönsalladen.Enkelt & Gott på ett kick!