Det här med att äta riktigt gott men att skippa onödiga kolhydrater kan tänkas vara svårt. Men det är inte alltid så svårt. Ni kommer älska detta recept och kombo! Stekt minutkyckling, ugnsrostad broccoli, en härlig gremolata (som är SÅ enkelt att göra) samt en god mixsallad till detta. Magi! Nyttigt, med mycket vitaminer & protein! 4 pers, 20 min Ingredienser 4 st kycklingfiléer – jag gillar minutfiléerna (möra & fina) salt, peppar & smör att steka kycklingen i 4 broccolibuketter, färska som du skär på längden – se bild sedan 1-2 msk olivolja + salt att ringla över innan ugnen Gremolata med parmesan 1-1,5 dl finhackad persilja (kruspersilja) 1 dl rapsolja (1-1,5 dl beroende på hur mkt persilja man tar) 1/2 finhackad schalottenlök 1/2 finhackad vitlöksklyfta zest (rivet citronskal) från 1/2 citron 1-2 tsk citronsaft (efter smak) 2-3 msk riven parmesan (ca 15g) salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak Mixsallad 1 påse mixsallad (önskad sort) 6-8 st piccolino tomater eller små plommontomater på kvist hyvlad parmesanost, efter smak Dressing 1 msk olivolja 1/2 msk mangovinäger & lite ringlad gremolata över salt, peppar Gör så här Börja med gremolatan. 1. Finhacka persiljan, schalottenlök 0ch vitlök. Lägg i en liten skål. Ju mer persilja desto godare. ;) 2. Häll över oljan och riv i citronskal från en noggrant tvättad citron (gärna ekologisk då) samt citronsaft. 3. Rör om och smaka upp med lite salt & peppar. Riv till sist i parmesanen. Smaka av och ställ i kylen med plast över. Gremolatan kan du göra i lugn och ro dagen / dagarna innan så slipper man tänka på den. Tips! Gör dubbel sats, för detta kommer du gilla ;) Broccolin Sätt ugnen på 200 grader (varmluft), jag vrider på grillen på ugnen de sista 5 minuterna. 1. Skölj och skär broccolin på längden. Lägg i en form och ringla olivolja över olivolja. Salta lite lätt på broccolin. Vänd omkring så det kommer olja på all broccoli. Sätt in i ugnen och räkna med att broccolin tar ca 15-20 min att rosta. Salladen Preparera salladen under tiden broccolin är i ugnen Kycklingen Salta och peppra båda sidorna på kycklingfilén. Grilla ute eller lägg en klick smör i stekpannan och stek kycklingen (genomstekt). Sänk tempen på plattan när kycklingen fått färg på båda sidorna och låt steka tills genomstekt. (Minutkycklingfiléer tar ca 4 min för att bli genomstekta.) När broccolin fått en fin rostad färg, ta ut – lägg i en skål och ringla över ett par msk gremolata - vänd runt! Skär kycklingen snyggt i skivor och lägg upp på tallrikar. MAGI på riktigt!!! ♥ Och man kan ju äta hur mycket man vill utan att känna att det blir för mycket! Smaklig spis!