Det sägs att en bild säger mer än 1000 ord, men idag gör det inte det. Jag kan bara säga att denna rätt är fantastiskt god, perfekt veckomat. Kanske till och med lite lyxig känsla, men på ett enkelt sätt. :) Kycklingfiléer, gräddig söt-stark chilisås tillsammans med paprika & champinjoner. Detta serverar jag till ris & en grönsallad dressad med lite olivolja & balsamico modena IGP. Receptet kommer här! 4-6 pers, 40 min Ingredienser 4 kycklingfiléer, stora 2 röda paprikor 1 gul paprika 300 g färska champinjoner 4 dl vispgrädde (jag använde laktosfri) 2 dl thai sweet chili sås 1 tsk sambal oelek (om man vill) 1/2-1 msk torkad oregano Gör så här Sätt ugnen på 190 grader varmluft. Strimla upp kycklingfiléerna i ca 2x7 cm strimlor, salta & peppra. Finstrimla paprikorna och skiva champinjonerna tunt. Bryn på kycklingstrimlorna snabbt runt om och lägg upp i en ugnssäker form. Stek paprikastrimlorna i en panna med lite smör, för i de tunt skivade champinjonerna och låt vattnet dunsta från både paprikor & champinjoner, tillsätt torkad oregano, salta & peppra. När vätskan kokat bort helt, häll över röran på de brynta kycklingstrimlorna. Vispa upp grädde med handvisp så det blir lite bubbligt. Häll i thai sweet chili, sambal oelek & smaka upp med ev salt. (OBS! Thai sweet chili ger en annan hetta i varmt tillstånd, så i ugnen blir allt starkare.) Häll såsen över kycklingen, paprikan & champinjonerna. Ställ in i ugnen i 25-30 min tills det blir en gyllene färg på toppen. (Kika på en kycklingbit och se om den är genomstekt. Viktigt!) Ta ut och servera till ris och en härlig grönsallad med en dressing av lite högre syra. Den gräddiga såsen bryts fint av med en salladsdressing av lite mer syra. Typ olivolja & balsamico modena IGP, rödvinsvinäger, mangobalsamico el dylikt. Mums! :) Smaklig spis, lovar att det blir en favorit!