Hej fina ni! Hoppas ni haft en fin helg :) Idag kommer jag med ett riktigt bra tips på en rätt att äta mitt i veckan, nämligen min Kyckling Marengo med halloumi! Den är superenkel att göra, det går himla fort och är bara SÅ gott. Om ni får receptet nu, lovar ni att prova då? Ok då. Då kommer receptet här ;) 4 port Ingredienser 3-4 st kycklingfiléer, gärna minutfiléer 1 gul lök, finstrimlad 2 msk olivolja, att fräsa löken i 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 burkar finkrossade tomater (gärna Mutti) 1-2 st kyckling- el grönsaksbuljongtärningar 1 dl vatten 1-2 dl vitt vinn 1/2 dl färsk hackad oregano salt & nymalen svartpeppar efter smak 220 g halloumi, skivad i skivor Tillbehör Ris, kokt för 4 pers mixsallad vinägrett Gör så här 1. Skär kycklingen i bitar (en minutfilé brukar jag skära i 3-4 delar). Salta och peppra kycklingen. 2. Hetta upp en panna med smör och bryn på kycklingbitarna runt om. (Dom skall inte bli genomstekta, bara brynas). Dra bort från plattan och låt stå tills tomatsåsen är gjord. (Då skall kycklingen läggas i.) 3. Strimla löken och bryn den försiktigt i olivoljan i en typ sauteuse. Finhacka vitlöken och vänd ner i löken. 4. Tillsätt tomatkrosset, buljongtärning, vatten, hackad färsk oregano och vitt vin. Låt puttra samman. 5. Lägg ner den brynta kycklingen och låt puttra tills den är helt tillagad inuti. (Det tar ca 5-10 min så är kycklingen klar. Men det beror såklart på hur stora eller små bitar man skurit kycklingen i. Skär i en bit för att försäkra er om att kycklingen är tillagad rakt igenom.) 6. Koka under tiden riset. 7. När Marengo-kycklingen är klar och riset börjar bli klart är det dags att steka på halloumin. Stek den i skivor i en torr panna tills den får en mjukt gyllene yta. (Medelhög värme.) När osten "vattnat" av sig i pannan och fått en fin yta, lägg ner den i kycklinggrytan. Servera denna underbart goda Kyckling Marengo till riset och en god mixsallad med en fräsch vinägrett! Perfekta veckomaten, som även är supergod att värma upp dagen efter! Smaklig spis ♥