CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Asiatisk laxtartar på friterat rispapper

Hej Darlings!
En stor favorit och ett perfekt tilltugg till minglet och till ett glas bubbel. Friterat rispapper med laxtartar 🙌🏻🤍 Det blir Allas favvo, jag lovar 😘


10-15 bitar

Ingredienser
300 g salma lax
1 grönt äpple (t ex Granny Smith)
1 msk ingefära, skalad och riven
0,5 msk sesamolja
salt (efter smak)
svartpeppar
4-5 blad rispapper
2-3 dl rapsolja (eller frityrolja)
salt
1-2 msk sesamfrön
gräslök (eller ärtskott)

Annons
Annons

Gör så här
1. Hacka laxen i små tartarbitar.
2. Skala, kärna ur och finhacka äpplet.
3. Vänd ihop den fint hackade laxen, äpple, riven ingefära och sesamolja. Smaka upp med salt och peppar. Ställ svalt.
4. Mät upp olja i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i.
5. Värm upp oljan till 150–160 grader.
6.Lägg i ett rispapper åt gången och vips på ett par sekunder så har du ett friterat rispapper – som ett stort rischips.
7. Ta upp, lägg på hushållspapper, salta och bryt till cirka 7 x 7 centimeter stora bitar.

8. Lägg sesamfrön i en panna och rosta på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Akta så att de inte bränns! Låt svalna.
9. Skeda upp tartaren på rispapprena och toppa med rostade sesamfrön.
10. Dekorera med gräslök eller ärtskott.

Annons

En favorit hos mig när det kommer till mingeltilltugg & för-snacks.

Lycka till 👌🏻❤️

Kommentarer till “Asiatisk laxtartar på friterat rispapper”

  1. Helena skriver: 13 november 2020 kl 21:11

    Denna har blivit min favorit förrätt!!! Så god och lätt att göra 👍


Dela på:
Laddar