Hur skulle det smaka med en varm, härlig & krämig svampsoppa med ett lyxigt tryffelskum till middag? Här kommer receptet på denna härlighet! 4 pers, 25 min Ingredienser 350-400 g blandad skogssvamp (eller den svamp du önskar) 50 g smör 1 gul lök, finhackad 1 vitlöksklyfta 8 dl utspädd hönsbuljong (alt fond) 3 dl vispgrädde Salt, efter smak Svartpeppar, nymalen 1 nypa cayennepeppar Tryffelskum 1 dl mjölk 1 droppe tryffelolja 1 nypa salt Gör så här 1. Förväll svampen (kör i en panna tills all vätska i svampen dunstat) 2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär sedan ner svampen i mindre bitar. 3. Fräs lök och vitlök på medelhög-svag värme ca 2 min och fös sedan ner den hackade svampen. Låt allt försiktigt gotta ihop sig en stund. 4. Häll över den utspädda buljongen/fonden samt grädden och låt koka i 18-20 min. 5. Mixa sedan med en stavmixer till en slät och fin konsistens Tryffelskum 6. Hetta upp mjölken och tillsätt salt, en droppe tryffelolja och mixa upp ett skum med stavmixern. Man kan också använda "lattevispen" för att få till bra skum. 7. Smaka av soppan och servera i snygga djupa tallrikar, eller som jag gör här i härliga muggar. 8. Toppa med tryffelskum och en kvist färsk timjan! (Man kan även spara lite svamp att dekorera med.) Smaklig spis! :)