I samarbete med Knorr gör jag min tolkning av deras Brasilianska fisksoppa. Längst ner på sidan kan du kika på en film hur de tillagar sin soppa. Brasilien är för mig är starka färger och härliga exotiska smaker. Här kommer min tolkning en brasilianska fisksoppa men med min "knorr" på det hela. ;) 4 pers, 30 min Ingredienser 2 msk olivolja 1 gul lök, finhackad 1 stor morot, el 2-3 mindre, riven 2 pressade vitlöksklyftor 1 l vatten 2 Knorr fiskbuljongtärningar 1,5 dl apelsinjuice (färskpressad) 2,5 dl röda linser 1 msk riven ingefära 2 dl kokosmjölk 1 dl Coconut cream, på tetra 2 msk tomatpuré 1 nypa chiliflakes 1 krm malen ingefära 1 krm spiskummin malen 1/2-1 tsk salt nymalen svartpeppar efter smak 300 g torskfilé, skurna i bitar Persilja, hackad till dekoration Gör så här Finhacka och fräs löken lätt i olja tills den blir mjuk och glansig på medelhög värme. (Det får inte brännas). Pressa i vitlöken, rör runt och tillsätt sedan riven morot. Fräs samman och tillsätt vatten, Knorr fiskbuljongtärningar, apelsinjuice, kokosmjölk, coconut cream och tomatpuré. Låt koka upp och häll i linserna. Låt sjuda i ca 20 min tills linserna är färdiga. Det gör ingenting att de går sönder. Det är det som gör soppan matig. Smaka under tiden upp med malen spiskummin, malen ingefära, salt och peppar. 3-4 min innan servering, sänk ner den skivade fisken, ca 4x4 cm stora bitar. Det går fort för fisken att bli färdig så låt den bara en kort stund sjuda med så att den behåller sin saftighet och inte går sönder i koket. Servera soppan med hackad persilja på toppen. En härligt exotisk fisksoppa med smak av kokosmjölk, apelsin & ingefära. Viva Brazil! Lycka till där hemma, jag tror ni kommer göra denna fler gånger framöver. :) Här kan du se Knorr's film: [embed]https://www.youtube.com/watch?v=BnVLKBhnOjw[/embed] -I samarbete med Knorr-