Hej Bästa ni! Jag har bestämt mig för att äta mindre kött i veckorna och äta mer vegetariskt. Så här om dagen gjorde jag något galet gott som ni verkligen måste testa där hemma. Enkelt & himla himla gott. 👌🏻 En linsgryta med garam masala och en citronyoghurt till det. Jag serverade den tillsammans med basmatiris, limeklyfta och koriander på toppen. En stor-hit hemma både hos oss vuxna och barnen. Garam masala är en indisk kryddblandning som går att göra själv eller köpa färdig mix om man vill göra det enkelt för sig. (Det finns en från Santa Maria) Receptet kommer här, och ni måste testa! 4 port, 30 min Ingredienser 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk olivolja, att fräsa löken i 2 msk tomatpuré 3 msk Garam masala (Kryddblandning - egen el köpt, typ Santa Maria) 6-7 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 400g finkrossade tomater 2,5 dl röda linser (torkade) 250 ml krämig kokosmjölk (Santa Maria) Salt Nymalen svartpeppar Citron yoghurt 3 dl turkisk yoghurt 10% rivet skal från 1/2 citron salt Tillbehör Basmatiris Koriander Limeklyfta Gör så här 1. Dela och strimla löken tunt. Fräs mjuk i olivolja i en stekpanna tills den blir mjuk och glansig. 2. Hacka vitlökarna fint och vänd ner i löken och tillsätt Garam Masala kryddblandning. 3. Klicka på tomatpurén och låt fräsa lite i pannan så den rostas något. 3. Tillsätt vatten, krossade tomater, buljongtärningar och röda linser. Låt puttra ca 10 minuter. 4. Tillsätt den krämiga koksmjölken, salta, peppra och låt puttra på plattan ca 10 minuter ytterligare, eller tills linserna blivit mjuka. 5. Blanda samman turkisk yoghurt, rivet citronskal och salt, smaka av och ställ i kylskåp till servering. 6. Koka riset. Servering Servera linsgrytan med ris och toppa med en rejäl klick citronyoghurt, koriander och en limeklyfta. (Man kan absolut utesluta koriandern - inte alla gillar det) Toppa med lite chiliflakes för att få upp hettan lite! Gaalet gott!! Tips! Vill man kan man utesluta riset och servera stekt halloumi till. Supergott 😋