Igår kväll gjorde jag hel kyckling i ugn, som jag kallar kyckling provecale. Det var himla många som ville ha receptet, så självklart skall ni få det. Det är väldigt enkelt, ugnen gör jobbet. Här kommer receptet! Ingredienser 1 hel kyckling (Jag tog majskyckling)e 100g smör 1 stor vitlöksklyfta, riven (el 2 mindre) 1-2 msk finhackad persilja (fryst funkar fint) 1 tsk japansk soja Salt Gör så här 1.Sätt ugnen på 180 grader varmluft. 2.Smält smöret i en kastrull, tillsätt riven vitlök, finhackad persilja och soja. 3. Lägg kycklingen på ryggen, dvs med brösten uppåt. Stick in kniven och tryck till nedåt med en stor kniv (dela ryggen) så att du kan fläka ut den platt. 4. Lägg på en plåt och pensla kycklingen med vitlökssmöret. Var noggrann och pensla in under vingar, lår mm så den verkligen blir marinerad. Salta väl, lite mer än du tror och dra några varv med svartpepparkvarnen. 5. Sätt in i ugnen och låt till att börja med gå 30 minuter. Därefter kan du öppna och ösa kycklingen med smöret som smält ner omkring. Låt den sedan gå ca 30 minuter till, eller tills temperaturen intill lårbenet når 84 grader. 6. Ta ut kycklingen. låt stå 5-10 min innan du trancherar den och serverar. Servering Servera kycklingen med en härlig grönsallad med en god vinägrett. (Jag serverade även pommes + bearnaisesås till barnen, vilket var mkt uppskattat) Galet gott och enkelt 😍👌🏻