I samarbete med Knorr tolkar jag deras ramensoppa på mitt sätt. Är du nyfiken på hur de gör sin, så kan du se en foodhack-film längst ner på sidan, efter mitt recept! Här kommer receptet på min galet goda ramensoppa med kyckling & shiitakesvamp. 4 pers, 30 min Ingredienser 3 l vatten 6 st knorr hönsbuljongtärningar 3 msk soja (japansk, ljus) 2 kycklingfiléer, utan skinn, skivade 150 g shiitakesvamp, skivad 1/2 röd chilifrukt, finstrimlad 6 salladslökar, strimlade 1 st citrongräs, snittad längs med 300 g äggnudlar 2 huvud pak choi 1/2-1 msk sesamolja Tillbehör 2 cm ingefära, skivad i tunna stänger 1/2 kruka koriander 1 msk Rostade sesamfrö Gör så här Koka upp vatten och buljongtärningar tills buljongen löst sig helt. Tillsätt soja, de skivade kycklingfiléerna, strimlad chili och hälften av de strimlade salladslökarna. Dra ner värmen och låt allt samman sjuda ca 8-10 min. Tillsätt den skivade shiitakesvampen och citrongräset som du gjort ett snitt i på längden (för att smakerna skall maximeras gör jag ett snitt). Lägg ner nudlarna och tillsätt sesamolja, smaka av och låt koka 4 min tills nudlarna är färdiga. Ca 3 min innan servering lägg ner hela blad av pak choi. Servering Häll upp ramensoppan i portionsskålar och dekorera med resterande salladslök, smala stänger av färsk ingefära, massa koriander och rostade sesamfrön. Citrongräs Egentligen tillhör citrongräset främst det thailändska köket. Men som en fantastiskt bra smaksättare som skapar en härlig kombination med den starka chilin och tillför en ypperlig fräschör så använder jag det alltid i min ramensoppa. Pricken över i'et :) Smaklig spis. Njut av en smakrik ramensoppa och dröm dig iväg till fantastiska Asien! Här kan du se Knorr's film: [embed]https://www.youtube.com/watch?v=moPdl6P87nA[/embed] -I samarbete med Knorr-