CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Min efterfrågade potatisterrin från TV

Det är många som frågar efter receptet på min potatisterrin.
Här kommer det, men jag har än så länge ingen bild på den ♥
Den är god till typ allt, framförallt vilt, kött och kyckling!

Potatisterrin för 4 pers
6-7 st fasta potatisar normalstora
2 banan-schalottenlökar el 1 gul lök, finstrimlade
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl crème fraiche
½ dl riven västerbotenost
1 ägg
salt
nymalen svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Skala potatisen och hyvla den tunt på mandolin.
2. Blanda samman crème fraiche, riven västerbottenost, ägg, salt & peppar i en bunke
3. Fräs löken mjuk och glansig, och finhacka sedan i vitlöken, vänd omkring och dra bort från värmen.
4. Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 15 x 15 cm.
5. Varva nu potatis snyggt omlott med lök blandning & krämen på. Salta & peppra mellan varje lager också. – Repetera!
6. Avsluta med ett lager potatis högst upp, hyvla över lite smör och sätt in i ugnen på 200 grader tills potatisen är tillagad och stickan går lätt igenom.
Man vill helst ha ett tryck uppe på terrinnen så efter halva tiden lägg på något som trycker ihop terinnen. Typ en annan form + tyngd.

Annons

Lycka till ♥

Kommentarer till “Min efterfrågade potatisterrin från TV”

  1. Eva skriver: 18 november 2020 kl 11:48

    Dej var för har man vitlök i alla recept


Dela på:
Laddar