CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Mingeltilltugg till Halloween

Alltså… Om ni vill bjuda på något trevligt tilltugg på Halloween som snart är här, så har jag ett dunderbra tips här!!
Vill ni se hur jag gör, så kolla in min video på YouTube HÄR
Fullständiga receptet har ni här nedan, men det kanske kan vara kul att se hur lätt man gör det där hemma. Lycka till ♥

Annons


6-10 pers, 25-30 min

Annons

Ingredienser
1/2 Butternut pumpa
3-4 dl frityrolja (beror på hur stor gryta du friterar i)
salt
1 dl smetana eller creme fraiche
1/3 riven citron (zest-skalet)
80g löjrom
Gräslök, salladslök, dill eller örter, att dekorera med

Gör så här
1. Dela och skala buttert pumpan, gröp ur kärnhuset.
2. Dra pumpan mot mandolinen till tunna skivor (chips)
3. Hetta upp en kastrull med oja till 165 garder (170 grader max)
4. Släng ner 3-5st  chips åt gången och fritera tills det slutar”fräsa” om chipsen. Vänd gärna på chipsen då och då. (Någon minut räcker)
5. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och låt rinna av. Salta direkt när de kommer upp på pappret.
6. Blanda samman smetana el crème fraîche med rivet citronskal. Smaka av.
7. Skär lök el gräslök fint.
8. Precis innan servering, spritsa på krämen och lägg på en klick löjrom på sidan om. Dekorera med något grönt. Jag tog salladslök. (Skulle nog i och för sig hellre tagit dill eller gräslök – mildare!)
9. Servera direkt!

Annons

Festen kan börja 🙂

Dela på:
Laddar