CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Mozartkulor med hasselnötter & guldshimmer

Här kommer ett tips på julgodis som vi alltid brukar göra hemma på julen, nämligen Mozartkulor. Skillnaden mellan originalet och mina är att jag väljer att lägga en hasselnöt i mitten på varje kula då crunch’et gör så mycket med helheten av kulorna 🙂
Det är enkelt och går så fort att göra, ni måste testa!!
Här kommer receptet ♥

Annons

Annons

Mozartkulor med hasselnöt (ca 25 st, 30 min)

Ingredienser
25 hasselnötter
150 g nougat
250 g marsipan
200 g mörk eller ljus choklad
(guldpulver att toppa chokladgodiset med)

Gör så här
1. Tryck in en hasselnöt i en bit nougat och rulla till en slät boll. Sätt dom på en tallrik och upprepa 25 st likadana. Ställ sedan svalt i kylen för att få stelna till en stund.
2. Dela mandelmassan i 25 lika stora delar och platta ut tunt med händerna med hjälp av handflatan och fingrarna.
3. Lägg sedan en nougatkula i varje marsipanplatta och forma en boll. Se till att marsipanen täcker nougaten helt. Ställ svalt medan chokladen smältes.
4. Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan kulorna ner i chokladen med hjälp av en tandpetare.
5. Ställ kulorna på ett galler så att överflödig choklad får rinna av.
6. Innan Mozartkulorna stelnat helt, strö lite lätt på guldpulver eller någon annan önskad topping!
7. Ställ svalt till servering ♥

Annons

Julgodis när det är som bäst!! Kram från mig

Dela på:
Laddar