Fasansfullt god grönkålspaj med chèvre, rödlök och valnötter. Här kommer receptet! 1 paj, 40 min Pajdeg 125 g smör, tärnat 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning 275 g grönkål, rispad, hackad och sköljd (finns en sådan påse i butik) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först) 50 g smör salt & peppar 150 g chèvre (smulad över efter att äggstanningen hällts över) 15-20 st valnötter Äggstanning 2 ägg 2,5 dl vispgrädde salt / peppar, efter smak Gör så här 1. Pajskalet: Tärna smöret och nyp ihop med mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda till en fin mördeg. Låt vila i plast någon kvart i kylen. 2. Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform, nagga botten och lägg in i frysen ca 10 min. 3. Sätt ugnen på 170-175 grader. 4. Sätt in pajskalet och låt det förgrädda ca 10 min tills den blir mjukt gyllene till färgen (lite bakad, inte överbakad). 5. Fräs rödlök och grönkål mjukt i en stekpanna med smöret, smaka upp med salt & peppar. 6. Ta ut pajskalet, låt svalna något och lägg sedan i fyllningen. (Höj ugnen till 180-190 grader.) 7. Vispa ihop äggstanningen. Ägg, grädde, lite salt & peppar. 8. Häll äggstanningen över och smula sedan över chèvreosten. 9. Toppa med valnötter och skjut in pajen i ugnen ca 20 min, tills äggstanningen stannat upp och pajen blivit härligt gyllene. Ta ut - låt svalna något. Kram Catarina