Det finns bara ett ord för denna rabarberpaj.. MAGISK 🥧😍Den har ALLT. Syrlig, söt, salt, krispig, knäckig, seg och krämig. Allt man letar efter i en perfekt paj. Till den en super enkel vaniljkräm som du slänger ihop på 3 min. Receptet kommer här! 6 port, 40 minIngredienserFyllning3 stora rabarber1/2 dl socker1 msk potatismjölkanelPajtäcke150g smör, smält2 dl strösocker1/2 msk vaniljsocker2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2,5 dl havregryn1 dl vispgrädde1 nypa flingsaltRårörd vaniljkräm2 äggulor2 msk strösocker2 tsk vaniljsocker1/2 krm vaniljpulver2 dl vispgräddeGör så här-Sätt ugnen på 175 grader varmluft 1.Skala och skär ned rabarbern i 0,5 cm tjocka skivor. 2. Lägg i en pajform och strö 1/2 dl socker, potatismjöl och lite kanel över. Blanda runt med händerna. 3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sedan strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver, havregryn, grädde och någon nyp flingsalt. Rör ihop till en jämn smet. 4. Lägg över / bred på smeten på rabarberna och sätt in i ugnen i ca 30-35 min. Tills pajen blir gyllene uppepå och man ser att rabarberna bubblar på sidorna. 5. Ta ut, låt svalna. (el bli ljummen)Rårörd vaniljkräm1.Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Ju mer du vispar desto mindre "äggsmak" får du sen i krämen/såsen.2.Vispa grädde flugffigt. 3. Vänd till sist ihop äggkrämen med den vispade grädden. Vispa upp den med elvispen lite om du önskar lite fluffigare. Servera pajen med den magiskt goda rårörda vaniljkrämen / såsen.