CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Parmesanchips med citronkräm & löjrom

Happy Friday!!
Tänkte dela med mig av ett utav mina favorit-tilltugg, nämligen dessa. Parmesanchips med citronkräm & löjrom. Perfekta tilltugget till helgen, festen, studenten eller kalaset. Det är superenkelt att svänga ihop. Här kommer receptet!

Annons

DSC_1425

Ingredienser

Parmesanchips, ca 20 st
200 g riven parmesan
80 x 2 g löjrom

Annons

Citronkräm
2 dl créme fraiche 34% (15% funkar också fint)
1/2 citron, citronzest (skalet från citronen)
salt, efter smak
peppar, efter smak

Topping
1 stor rödlök, finhackad
persilja, dill el gräslök

Gör så här:

Citronkrämen
Börja med att göra citronkrämen. Blanda samman Crème fraîche, citronzest och smaka upp med salt och peppar. Ställ in i kylen och låt stå till servering.

Tips! Om krämen skulle bli för rinnig vid servering, vispa upp den med elvisp tills den blir tjock och härlig. Det tar en stund att vispa crème fraîche, men tjock, det blir den! (34% crème fraîche kan bli rinnig ibland när man rör i den för mkt, så då är det bara att ta fram elvispen)

Annons

Parmesanchipsen
Sätt ugnen på 170-175 grader.
Riv parmesanosten grovt och lägg ut bakplåtspapper på två plåtar. Fördela ut 10 små högar per plåt och ställ in i ugnen i ca 8-10 min. Högarna kommer smälta ner och bli runda fina chips. Håll koll, dem skall bara bli gyllene till färgen.
Hacka under tiden rödlöken mycket fint.
Ta sedan ut parmesanchipsen och låt svalna helt.

Servering
Lägg upp parmesanchipsen på snygga uppläggningsfat. Lägg på en klick citronkräm på varje och toppa med löjrom, hackad rödlök & persilja (el dill / gräslök).

Servera tillsammans med ett glas bubbel. Kan festen starta bättre? 🙂

Lycka till, Kram Catarina

Dela på:
Laddar