CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Pasta a la bruschetta med krämig burrata

Hej fina ni!
Här kommer tips på en pasta som tar dig ca 10 min att svänga ihop. Så himla gott!!
Alla älskar väl vanlig bruschetta? Ja, jag tänkte väl det 😉
Men här har vi den som en pasta tillsammans med en krämigt burrata. Detta är vad jag kallar lyx på 10 min. Här kommer receptet!

Annons


4 port, 10 min

Ingredienser
400g pasta, valfri sort
2-4st burrata (beroende på strl. En stor delas med fördel på två)
300g cocktaitomater (vildmix)
1 vitlöksklyfta, finhackad
2-3 kvistar basilika (10-12 blad), finstrimlad
2-3 msk olivolja, av god sort
Salt
nymalen svartppepar
Parmesan

Annons

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Dela tomaterna i kvartar och lägg i en skål. Tillsätt finhackad vitlök, finstrimlad färsk basilika, olivolja, salt och peppar. Blanda och smaka av.
3. Blanda upp pasta med tomatsallad och lägg upp på tallrikar. Lägg på burratan i mitten och riv över rikligt med parmesan. Toppa med färsk basilika.

(Jag gillar att droppa några droppar tryffelolja uppe på burratan också…. – Älskar tryffel!

Redo att serveras, lyx på nolltid! ♥

Dela på:
Laddar