Hej Finingar! Pasta Arrabiata är bland det godaste i pasta-väg tycker jag. Jag älskar friskheten från tomat i kombination med hettan från vitlök & chili. Jag toppar alltid min Arrabiata med mozzarella för att ”matta av” hettan. Det blir en fullträff i gommen kan jag lova, och så snabbt tillagat. Perfekt enkel lyx mitt i veckan 🍝👌🏻 Receptet kommer här! 4 port, 20 min Ingredienser Ca 500g spaghetti 1 gul lök, finstrimlad i halvmånar 4 vitlöksklyftor 2-3 msk olivolja, att fräsa löken i 2 burkar finkrossade tomater (Mutti) 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 kruka basilikablad 12-15 varv med svartpepparkvarnen salt, efter smak Chiliflakes, efter smak (en nypa) Topping 2 paket mozzarella parmesan 22 mån Gör så här 1. Skala och halvera löken, finstrimla. 2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. 3. Fräs löken mjuk i olivolja, låt den inte brännas. Tillsätt hälften av den finhackade vitlöken och blanda runt. 4. Tillsätt de finkrossade tomaterna och riv i buljongtärningen på rivjärnet. (El hacka den fint för att smälta in snabbare) 5. Tillsätt resterande del finhackad vitlök och hacka i den färska basilikan. 6. Dra i massa svartpeppar från kvarnen, salta efter smak och tillsätt chiliflakes. Låt puttra samman. Och smaka av efter hand. Tips! Ha i lite chiliflakes i taget då det lätt blir hett 🔥 (Det skall såklart vara hetta i såsen, men lagom) 7. Koka spaghetti’n al dente i saltat vatten. 8. Blanda upp pastan med såsen innan det läggs på tallrikar. 9. Toppa med mozzarella som man drar isär i mindre bitar och massa riven parmesan! 10. Njut!! 🙌🏻🍝