Alltså, detta recept är bara SÅ bra! Är ni lite trötta på den klassiska köttfärssåsen så är här ett alternativ som slår det mesta. Enkelt att svänga ihop, få ingredienser och bara helt fantastiskt gott. En köttfärssås med edge och skön hetta. Inspirationen har jag fått från min vän Pia ♥ och receptet kommer här! 4 port, 15 min Ingredienser 400 g köttfärs 1 röd chilifrukt, fint strimlad 2 skalade vitlöksklyftor, skivade 1 msk smör, att steka i 1 dl sherry (Bristol Cream) 1,5 msk dijonsenap 2 msk tomatpuré (2-3 efter smak) 1,5 st köttbuljongtärningar (smula ner i köttfärssåsen) 5 dl grädde (vispgrädde) Salt, efter smak Nymalen svartpeppar, rätt mycket :) Topping Riven parmesan Färsk basilika el oregano Ev srirachasås (om ni gillar extra starkt) Gör så här 1. Koka pastan enl anvisningarna på paketet. 2. Tvätta och skiva chilin tunt. Skala vitlöksklyftorna och skiva upp även dom (lite tjockare skivor). 3. Låt fräsa samman i en panna med smör tills vitlöken mjuknat och allt tagit lite gyllene färg. (Medelhög värme.) 4. Tillsätt sedan hälften av sherryn, dijonsenap och tomatpuré. Låt koka ihop någon minut. 5. Bryn köttfärsen. 6. Häll över chili-vitlök & sherry-koket på köttfärsen och tillsätt buljong och grädde (grädden successivt). Låt puttra samman! 7. Tillsätt resterande del sherry samtidigt som du smakar av. Jag Älskar sherryn och karaktären den ger. Men smaka av och häng med i utvecklingen av såsen. 8. Tillsätt grädde tills den får den konsistens du önskar . Jag vill ha min lätt krämig! 9. Smaka upp med ev salt och många varv med svartpepparkvarnen. Mums! 10. Häll av din pasta som du kokat "al dente" och servera med riven parmesan och gärna srirachasås (om du gillar starkt). Magi! ♥