I annonssamarbete med Kungsörnen Denna veckan är det dags för Gotlandsveckan! Under veckans gång kommer Jag, Jävligt gott och Cahew Kitchen tävla mot varandra i en gotländsk pastastafett. Baserat på Kungsörnens nya Gotlandspasta har vi skapat varsitt recept och utmanar varandra i vem som kan tolka Gotland bäst- i en tallrik med pasta! För att rösta på mig like:ar ni bilden på min rätt, antingen på min Instagram eller på Kungsörnens Instagram eller Facebooksida. Tävlingen avslutas onsdagen den 12 juli! Efter mig lämnas stafettpinnen över till "Jävligt Gott" som kommer att lägga upp sitt recept på onsdag den 5 juli! Mitt bidrag till pastastafetten blev en krämig pasta gjord på durumvete med smaker av det vackra Gotland. Gotlands natur gör det nämligen möjligt för alla ingredienser i min pastarätt att verkligen glänsa. Pastan gjord på durumvete får den där perfekta "pasta-konsistensen" som möter den krämiga såsen med hint av vitt vin & skogschampinjon. Till det råstekt grön sparris som symboliserar den gröna Ö´n. Toppat med krispig ruccola, rostade pinjenötter, riven parmesan och pricken över i'et" Gotlands Guld" - Svart tryffel! En rätt vars råvaror ger en komplett spegelbild av den sagolika "Öjn". Testa gärna mitt recept och var med att rösta på din favorit :) 4 port, 15 min Ingredienser 400g Gotlandspasta från Kungsörnen Sås 10-15 finhackade skogschampinjoner (Spara 1-2 svampar till dekoration) 1 banan schalottenlök, finhackad 25 g smör, brynt 1 dl vitt vin 4-5 dl vispgrädde 2-3 tsk kycklingfond 1 msk finhackad timjan salt, efter smak Tillbehör 1 knippe smörstekt grön sparris, (Råstek i en rejäl klick smör i ca 2 min - salta) Hyvlad svart tryffel 1/4 dl rostade pinjenötter, rostade i en torr panna tills gyllene. 30g ruccola 20 g riven parmesan (Färsk basilika, att dekorera med) Gör så här 1.Koka pastan enligt anvisningarna på paketet i saltat vatten. (Så salt som en kallsup i havet skall vattnet vara) Ps. Pastan skall kokas Al dente, alltså med en liten liten kärna inuti! 2.Hacka skogschampinjonerna och schalottenlöken fint och låt bryna lite lätt i en klick smör tills löken blir glansig och svampen mjuk. 3.Bryn 25 g smör separat i en kastrull eller i en sauteuse. Det skall bara bli precis gyllene till färgen. Häll sedan ner lök & svamphacket och vitt vin. Låt stormkoka ca 1 min så att alkoholen i vinet får dunsta lite. 4.Häll sedan i grädde, kycklingfond samt finhackad färsk timjan. Låt koka-reducera till en lagom krämig sås. 5.Smaka av och smaka upp med nymalen svartpeppar och ev mer salt. 6. Råstek den gröna sparrisen som hastigast i en rejäl klick smör, strö över flingsalt 7. Häll av pastan. 8. Lägg upp pastan på serveringstallrikar. Skeda på sås och toppa med den smörstekta sparrisen, tunt skivade skogschampinjoner, ruccola, rostade pinjenötter, riven parmesan samt svart tryffel (Gotländsk) Fusion på en tallrik mellan Gotländsk durumpasta, grön sparris & Öjn's guld - Svart tryffel med italienska inslag av parmesan & pinjenötter! Vill ni läsa mer om den nya, svenska durumpastan kika gärna in på Kungsörnens hemsida Smaklig Spis! I annonssamarbete med Kungsörnen