Så gott!!Middag på bara 10 min..Krämig, färsk pasta med knaperstekt bacon, broccoli och massa riven parmesan. Perfekt mitt i veckan-mat i all stress. Dessutom – barnen älskade det! ♥ Ingredienser 2 paket 400-500 g tagliatelle (färsk pasta) 1-2 broccolihuvuden (färska), delade i små buketter 1 schalottenlök, finstrimlad olivolja, att fräsa löken i 4-5 dl vispgrädde (40%) 1-2 paket bacon, smått skivat 25 g riven parmesan (gärna lagrad 22-30 mån)Basilika att dekorera medGör så här 1. Koka upp pastavattnet med rejält med salt i. 2. Finstrimla och fräs schalottenlöken mjuk och glansig - ej brännas. 3. Häll i grädden successivt och låt medan du gör allt annat småkoka för att reducera ner till en krämig konsistens. 4. Strimla och knaperstek baconet, lägg upp på hushållspapper så att överflödigt fett får rinna av. Rör ner baconet i såsen och låt koka vidare. (Nu blir såsen både lite salt och tar fin smak.) 5. Skölj broccolin. Skär eller plocka isär små buketter. 6. Släng i den färska pastan i det kokande vattnet, när halva tiden gått (2 min) släng i de små broccolibuketterna. Låt koka 2 minuter till. Häll av! (Broccoli skall inte koka länge, 2 minuter är fullt tillräckligt!) 7. Vänd ner pastan & broccolin i en serveringsskål eller panna och häll såsen över, vänd runt. 8. Salta efter smak och dra några varv med svartpepparkvarnen över. Riv på riktigt med parmesan (massor!) och toppa med färsk basilika.Redo att servera! Detta alltså... GOTT!! Lycka till & smaklig spis ♥