Detta är gott kan jag lova! Krämigt gräddig pasta med lövbiff, cognac, champinjoner, paprika & parmesan. Hur låter det? Ni måste verkligen prova i veckan, receptet kommer här ♥ Ingredienser 400-500 g färsk pasta (tricolore) 300-400 g lövbiff 10 champinjoner, skurna i bitar 1/2 rödlök, tunt strimlad 1 röd paprika, strimlad 1 gul paprika, strimlad 1 vitlöksklyfta, pressad 4 dl crème fraiche 34 % 2 dl grädde 1 msk oxfond eller kalvfond 1,5-2 msk cognac 3 msk pasta vatten (vattnet som pastan kokar i) 1 tsk rödvinsvinäger 1/2 msk färsk timjan, hackad Salt, efter smak Nymalen svartpeppar efter smak Tillbehör riven parmesan basilika Gör så här 1. Koka upp vatten till pastan och ta rejält med salt i, det skall smaka som en kallsup i havet. Strimla sedan lövbiffen grovt, salta och peppra - Ställ åt sidan. 2. Skär upp champinjonerna och förväll i en panna tills vattnet kokat bort (medelhög värme). 3. Finstrimla lök, & paprika och lägg ner en klick smör (2 msk) i champinjonerna. Tillsätt den strimlade löken samt paprikorna och låt småfräsa tills grönsakerna mjuknat. 4. Pressa i en vitlöksklyfta, rör om och tillsätt crème fraiche, grädde, fond cognac och rödvinsvinäger. Rör samman och låt försiktigt koka ihop. Smaka upp med salt & peppar och tillsätt 1/2 msk hackad färsk timjan. 5. Koka färskpastan 2-4 min (enl paketet). 6. Ta 2-3 msk pastavatten och häll ner i den krämiga såsen. 7. Hetta upp en stekpanna, gärna gjutjärn med en rejäl klick smör. När smöret tystnat häll i den strimlade lövbiffen. Stek på hårt men snabbt, max någon minut. Vänd runt så allt kött får en yta (annars blir lövbiffen torr & seg). 8. Häll ner den brynta lövbiffen i såsen och häll av pastan. 9. Lägg upp på tallrikar, riv över rikligt med parmesan och toppa med färsk basilika. Servera direkt! Detta är SÅ enkelt & SÅ gott! Lycka till där hemma i köken :) Kram C