Pasta!! ♥ Receptet på min krämiga och superenkla tonfiskpasta kommer här: Ingredienser 1 liten gul lök, tunt skuren 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 msk olivolja att bryna löken mjukt i 2 st burkar tonfisk i vatten 8 cocktailtomater, skurna i små kvartar 10-15 basilikablad, finstrimlade - färsk basilika 2 dl crème fraîche 34% 2 dl grädde (jag använder alltid vispgrädde) 1,5 hönsbuljongtärning, smulad i nymalen svartpeppar, efter smak Topping / Dekoration riven parmesan, gärna lagrad 30 månader färsk basilika Gör så här 1. Skala och finstrimla löken. 2. Bryn löken försiktigt på medelhög värme tills den blir lite glansig (inte brännas). 3. Vänd i den fint hackade vitlöken. 4. Öppna tonfiskburkarna och ha i både tonfiskköttet och allt spad det legat i. 3. Vänd runt och hetta upp i pannan. 4. Häll på crème fraîche, grädde & smulad buljong. Låt koka samman. (önskas mer sås så tillsätt ev mer av crème fraîche el grädde. -Koka färskpastan 5. Medan såsen står och "gottar" sig på låg temp, skär tomaterna i små kvartar och finstrimla färsk basilika. Vänd ner i tonfisksåsen och låt stå tills pastan kokat färdigt. Servera denna magiskt goda tonfiskpasta toppat med riven parmesan & färsk basilika!