Denna pasta är galet enkel att svänga ihop och är bara så fantastiskt god! Den rostade paprikan och löken ger en sån härlig smak i kombination med honungen som det får rostas tillsammans med i ugnen. Till detta bryter den salta fetaostkrämen av och som pricken över i så får vi till det där härligt nötiga inslaget av valnötsoljan och rostade pinjenötter! Receptet är enkelt, och kommer här :) 4 port, 20-25 min Ingredienser 4oo g färsk tagliatelle 3 röda paprikor, strimlade 2 gula paprikor, strimlade 1 vitlök solo, skalad och skuren i mindre klyftor 1 rödlök, skuren i små båtar 1-2 msk olivolja 1 tsk flytande honung, ringlad över Fetaostkräm 150 g grekisk fetaost i bit 2 dl crème fraiche 15 % salt, efter smak Topping 1/2 dl rostade pinjenötter (rosta i torr panna tills nötterna blir gyllene till färgen) 2-3 msk valnötsolja Färsk basilika Flingsalt Gör så här - (Sätt ugnen på 170-180 grader varmluft) 1. Tvätta och torka av paprikorna, samt skala lök och vitlök. 2. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. 3. Strimla paprikan, skiva upp vitlök och skär små båtar av rödlöken. 4. Lägg allt på plåten och ringla över olivolja, lite honung & flingsalt. 5. Sätt in plåten i ugnen (ca 15-20 min) och låt grönsakerna rostas, ser du att det bränner på kanterna av grönsakerna, sänk värmen lite och blanda om lite med en stekspade. (Det skall rostas, men inte brännas) 6. Gör under tiden fetaostkrämen. Mixa eller tryck med gaffel ihop crème fraîche & fetaost. Jag tycker inte att krämen behöver bli helt slät, lite bitar är bara trevligt! Ställ svalt fram tills servering. 7. Koka färskpastan, brukar ta ca 4-5 min. 8. När grönsakerna mjuknat och fått en härligt mjuk rostad ton, ta ut plåten. 9. Häll av vattnet från pastan och blanda upp med dom rostade grönsakerna. (Alternativt lägg på de rostade grönsakerna i efterhand på tallriken) 10. Ringla på rikligt med valnötsolja, klicka på fetaostkräm och toppa med en kvist färsk basilika & flingsalt! Njut av en riktigt god, krämig & faktiskt vegetarisk pasta :) Verkligen värt att testa denna goding. Så GOTT!! ♥ Lycka till där hemma med maten, Kram Cattis