Magi på en tallrik och bröllop i munnen! Ni måste bara göra mina cannelloni. Receptet är enkelt och himla kul att göra, så testa testa! Detta kan jag lova är gott alla dagar i veckan. Även fredag & lördag tillsammans med ett glas rött ♥ 4 port, 45 min Ingredienser Fylld Cannelloni 1/2 gul lök, finhackad 10-12 champinjoner (varken stora eller pyttesmå = mellanstora) 800 g bladspenat, fryst upptinad - gärna ekologisk 2 mindre vitlöksklyftor, pressade el rivna på zestjärn 60-70 g parmesan 30 mån, riven 250 g ricotta Salt & svartpeppar, efter smak 6 ark färska lasagneplattor Bechamelsås 2 msk smör 2,5-3 msk vetemjöl 3-4 dl mjölk 1 dl vispgrädde 1/2 tsk salt Nymalen svartpeppar, efter smak 1/2-1 krm riven muskotnöt, efter smak ← Ett litet måste för karaktären på rätten Gratinering 3 dl riven ost, gräddost eller gratängost 50 g riven parmesan Topping Ruccola Hyvlad parmesan rostade pinjenötter (torr-rostade i en panna tills gyllene till färgen, på medelhög värme) Gör så här 1. Börja med bechamelsåsen. - Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölet, rör med en handvisp. När mjölet sugit upp smöret tillsätt mjölken under omrörning. Var försiktig så att det inte bränner i botten. Sänk värmen en aning så går det bra. Vispa tills såsen tjocknar och portionera i grädde till önskad konsistens. (Jag gillar när den är en aning lite tjockare - ej rinnig.) Ställ åt sidan medan fyllningen till cannellonin görs. Cannellonifyllning 1. Tina upp den frysta babyspenaten och pressa sedan ut allt vatten genom att forma 4 stora bollar av spenat. Pressa ut all vätska, kläm på bara. :) 2. Fräs mjukt den fint hackade löken i en stekpanna med olivolja. Låt löken svettas försiktigt och bli mjuk & glansig. 3. Skiva champinjonerna tunt och vänd ner i löken. Låt fräsa försiktigt tills svampen mjuknar. Salta & peppra. 4. Tillsätt babyspenaten och ringla över lite olivolja. Rör och låt fräsa samman och smaka upp med mer salt & peppar. 5. Ta bort från värmen, ner i en skål. 6. Riv i parmesan och vänd ner ricottan. Vänd runt så att allt blandar sig väl. Smaka av igen och tillsätt ev mer salt / peppar. (Ricotta är inte så salt, så mer kan behöva tillsättas för att få upp balansen. Smaka av hela tiden så håller du koll.) - Sätt igång ugnen på 200 grader 7. Koka upp en större kastrull med lite vatten i botten och "för-doppa" lasagneplattorna en efter en efter att dom fylls med spenat & ricottafyllningen. - Jag doppar dom snabbt ca 5 sek i varmt vatten för att dom skall bli mer följsamma och inte spricka vid inrullning. 8. Lägg på fyllning längs långsidan av lasagneplattan /plattorna. (Tips! Dela innan upp fyllningen i 6 delar så det blir lika mycket fyllning i alla Cannellonis) 9. Rulla nu in fyllningen och skär upp i stubbar à 4 cm. Ställ stubbarna upp i en ugnsfast form, lagom stor för mängden. 10. När alla lasagneplattor rullats/fyllts och stubbarna är färdiga och står i formen. Häll över bechamelsåsen uppe på. Det får gärna rinna ner på cannellonisarnas ytterkanter. 11. Riv över gräddost eller använd gratängost och avsluta med att riva över även lite parmesan. 12. Sätt in i ugnen och låt gratineras i 20-25 min (Tills osten är härligt gyllene.) Lägg upp 4-5 stubbar / tallrik och lägg på en näve ruccola. Riv över parmesan och toppa med rostade pinjenötter. Dra ett varv med pepparkvarnen över och servera direkt! (Jag droppade även 2-3 små droppar tryffelolja över → Magiskt! ) Härligt, you made it!! Smaklig spis och lycka till där hemma ♥