Har du testat att tillaga en öppen lasagne någon gång? En vegetarisk sådan också, som är så galet god att man aldrig vill att den skall ta slut?! Detta är SÅ enkelt, men ser kanske pilligt och trixigt ut. Men nej, det är bara kul och värt det. ♥ Min man sa: Denna får du väldigt gärna göra igen. Det måste ju betyda något? ;) Den var MAGISK. Här kommer receptet! 4 port, 15 min (+ minst 4 h i ugn för tomaterna att bakas) Ingredienser 1 paket färska lasagneplattor 2 paket cocktailtomater på kvist, delade på hälften salt, nymalen svartpeppar några kvistar färsk timjan 400 g babyspenat fryst - upptinad & stekt i smör med salt & peppar Bechamelsås 25 g smör 2 msk vetemjöl 1,5 dl grädde 2-3 dl mjölk 1 nypa riven muskotnöt salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak Topping / dekoration riven parmesan färsk basilika Gör så här 1. Dela cocktailtomaterna på hälften och lägg i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Salta, peppra och ringla lite olivolja över. Lägg till sist på några kvistar färsk timjan uppe på. (Dom kvistarna tar vi sedan bort efter rostningen. Dom är bara till för att ge lite extra smak.) Sätt in tomaterna i mitten av ugnen på 90 grader i ca 3-4 h. Tomaterna skall långsamt bakas och bli sådär härligt söta och dra ihop sig lite. 2. Rör ihop bechamelsåsen genom att smälta smöret, ha i mjölet och rör ut i smöret ordentligt. Vispa sedan i mjölk och grädde successivt. Såsen skall vara mumsigt krämig, alltså inte för rinnig. så ha i vätskan successivt. Smaka upp med lite riven muskot, salt och nymalen svartpeppar efter smak. Ställ åt sidan. 3. Töa babyspenaten i mikron och pressa sedan ur all vätska. Fräs spenaten i en klick smör. Salta & peppra lätt. 4. Koka upp saltat pastavatten. Dela de färska lasagneplattorna på hälften, eller efter hur du känner och koka ca 4-5 min. 5. Varva nu dom söt/salta härliga tomaterna med spenat, bechamel och lasagneplattor. Bygg på höjden. (Se till att varje komponent är varm, dvs värm upp allt innan montering.) 6. En öppen lasagne kan bli lite sval i och med att man bygger den för hand, så gratinera den gärna i ugnen på 200 grader i ca 4-5 min innan servering. Toppa med riven parmesan (innan ugnen) och färsk basilika efter. Mums kan jag säga!! ♥ Smaklig spis, och njut!! ♥ Kanske blev din favvo också? Kram C