Köttfritt i veckan! Hej på er, hoppas ni mår toppen. Här är det bara bra, massa roliga jobb på G och såklart BARA massa kul matlagning! ♥ Här kommer ett enkelt vegetariskt recept som går fort att svänga ihop och smakar fantastiskt såhär en vardag! 4 pers, 20 min Ingredienser Paprikapesto 3 hela, grillade, inlagda paprikor (typ Fontanas) 1 liten vitlöksklyfta el 1/2 större 1-2 cm färsk röd chili, strimlad el hackad 1/2 dl rostade pinjenötter (rosta i torr panna på medelhög värme tills gyllene) 40 g riven parmesan 2 krm rödvinsvinäger salt, efter smak svartpeppar, efter smak Tillbehör 400 g pasta, (jag körde spaghetti) 1-2 st halloumi i bit. rostade pinjenötter riven parmesan 1 liten påse mixsallad mangovinäger & lite crema de balsamico färsk basilika Gör så här 1. Mixa dom grillade paprikorna med vitlöken och hackad chili i en cylinder med stavmixern, mixa slätt. 2. Tillsätt pinjenötterna och mixa in i krämen. 3. Riv i parmesan, rör om och smaka upp med rödvinsvinäger, salt & nymalen svartpeppar. 4. Koka pastan enl anvisningarna på paketet i rejält saltat vatten. 5. När pastan kokat till "al dente", alltså med lite tuggmotstånd. Häll av vattnet! 6. Skiva upp halloumin i bitar och stek i lite olivolja i en stekpanna. Stek på medelhög värme tills de får gyllene färg och smälter till. 7. Blanda pastan med några skedar paprikapesto och lägg upp på tallrikar. Toppa med några skivor halloumi på varje och lägg lite mixsallad kring anrättningen. 8. Ringla över mangovinäger & lite crema de balsamico. (Eller annan vinägrett med lite syra) 9. Toppa med massa riven parmesan, rostade pinjenötter och en kvist färsk basilika!