Åh, detta var Så gott! ♥ Här har jag gjort en pastagratäng gjord med spaghetti, het krämig köttfärssås toppat med riven ost, parmesan & färsk basilika. Perfekt mat mitt i veckan eller som söndagsmat. Receptet kommer här! 4 pers, 25 min Ingredienser 400 g spaghetti 400 g nötfärs 1 gul lök, finhackad 1 burk krossade tomater (Mutti) 1 köttbuljongtärning 1 vitlöksklyfta, riven 1/2 tsk torkad oregano 1 dl Crème fraiche Paprika Chili 1 dl Crème fraiche naturell 34% 1/2 dl grädde salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak 100 g riven ost (gratängost) Topping/dekoration färsk hackad basilika riven el hyvlad parmesan Gör så här 1. Koka pastan enl anvisningarna på paketet. Se till att det blir lite underkokt. (Så går det färdigt i ugnen sedan under gratineringen) 2. Skala och finhacka löken, fräs i olivolja försiktigt tills det blir mjukt och gyllene. 3. Vänd ner köttfärsen och bryn på tills genomstekt. 4. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, köttbuljong & torkad oregano. Låt puttra ihop. 5. Tillsätt crème fraîche paprika Chili, naturell crème fraîche & grädde. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar. (Tillsätt ev mer buljong om det behövs.) Låt puttra ihop ca 4-5 min! - Sätt ugnen på 200 grader 6. Häll av pastan, lägg ner i en ugnsform. Häll över köttfärssåsen & toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i ca 5-10 min så att osten smälter och blir gyllene. 7. Ta ut gratängen och hacka över färsk basilika och hyvla över parmesan, ready to serve! ♥ Gott att servera en fräsch grönsallad till med en trevlig vinägrett som har lite högre syra. Perfekt till en lite tyngre rätt som en pastagratäng! Hoppas det smakar ♥