Såå många ville ha receptet på min salsiccialasagne 🍝 Självklart skall ni få det.En riktigt höjdare för alla i familjen, barnen älskar ♥️♥️ 4-6 port, 40 minIngredienser 400-500g salsicciafärs1 gul lök2 vitlöksklyftor2 burkar hela skalade tomater 2 tsk kalvfond1/2 kruka hackad basilika 1-2 tsk torkad oregano15-20 varv med svartpepparkvarnenSaltLasagneplattor (Barilla)1 dl riven parmesan150g riven ost (smakrik)Bechamelsås 30g smör 3/4 dl mjöl4 dl mjölk 2 dl vispgrädde Salt Riven muskotnöt, efter smak Gör så här-Sätt ugnen på 190 grader varmluft 1.Hacka löken och fräs mjuk i en klick smör i en stekpanna på medelhög värme. Tills den blir mjuk och glansig. 2.Lägg i salsicciafärsen och bryn på. Hacka ned den fint med en träsked el annat bra verktyg.3.Riv i vitlöksklyftorna, rör om.4.Tillsätt de hela skalade tomaterna, finskuren basilika, torkad oregano, fond och mycket nymalen svartpeppar. Låt puttra ihop och hacka samtidigt sönder tomaterna smått.5.Smaka av och smaka upp med salt.Bechamelsås 1.Smält smöret i en kastrull. 2.Dra bort från plattan och blanda i mjölet så att smöret absorberar det.3.Sätt tillbaks på plattan och börja med att tillsätta mjölken och rör slät.4.Låt såsen tjockna under omrörning och tillsätt grädde. (Håll koll så det inte bränns i botten)-Bechamelsåsen skall inte vara för tunn, men heller inte allt för tjock. Krämigt härlig! Behöver den bli lite tunnare så ha i mer mjölk bara. 4.Smaka av med salt och lite riven muskotnöt.Montera lasagnen1.Lägg lite salsicciasås i botten på en ugnsform. Ca 20x30cm2.Lägg på lasagneplattor, skeda sedan på salsicciasås och ovanpå det bechamelsås. 3.Fortsätt varva i denna ordning men avsluta sista lagret med lasagneplattor, bechamelsås och riven ost.4.Sätt in i ugnen i 25-30 min, ta sedan ut och låt stå ca 10 min innan servering. Servera salsiccialasagnen till en härlig sallad med en syrlig vinägrette 🥗