Här kommer receptet på min variant av den klassiska köttfärssåsen. Lite godare, lite roligare & lite hetare ;) 4 pers, 20 min Ingredienser 400-500 g pasta, kokt "al dente" 1 gul lök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1/2 finstrimlad färsk röd chili (mild) 3 färska champinjoner, fint hackade 400 g nötfärs 1 msk koncentrerad kalv- el oxfond (tillsätt mer om det behövs i slutet) 3 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré 1-2 tsk srirachasås (smaka dig fram så det inte blir för starkt) 1/2 msk sherryvinäger (eller 1-2 msk Bristol Ceam Sherry) 1/2 dl vatten (om köttfärssåsen reducerat ner för mkt och blivit lite för tjock - lätta upp med vatten) salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak Tillbehör / dekoration färsk timjan eller basilika riven parmesan Gör så här 1. Koka pastan enl anvisningarna på paketet (al dente). 2. Fräs finhackad lök, vitlök, chili i en rejäl klick smör på medelhög värme så inget bränns. 3. Vänd sedan i fint hackade champinjoner och låt fräsa samman med lök & chilin tills svampen mjuknat (förvällts). 4. Tillsätt nötfärsen och låt den genomstekas / blandas samman med lök mm. 5. Tillsätt grädde, fond, tomatpuré, sherryvinäger (el Bristol Cream Sherry) & srirachasås. (Tillsätt srirachasåsen successivt då den är het.) - Smaka av! 6. Låt såsen puttra samman, reducera ner. Blir den för "kompakt / reducerad tillsätt vatten som lättar upp den. Tillsätt lite mer fond om djupet inte finns där. 7. Lägg upp pasta på tallrikar och toppa med köttfärssås, riven parmesan & färska kryddor såsom timjan eller basilika! Supergott – och en helt annan smak än originalet ♥ Smaklig spis!