Ibland måste saker & ting gå fort. Då är det faktiskt ok att köpa sig en färdig pizzadeg på rulle (barnen gillar), så det så! ;) Tycker däremot att man då kan lyxa till toppingen och lägga mer tid på det. Denna pizza blev magiskt god. I ett nafs var hela pizzan borta. Receptet kommer här! 4 port, 25 min (+4 h för de ugnsrostade plommontomaterna) 1 pizzadeg på rulle Tomatsås 1/2 burk finkrossade tomater (Mutti) 1/2 liten vitlöksklyfta 3 blad färsk basilika 1 nypa torkad oregano 1 tsk rapsolja salt & nymalen svartpeppar efter smak Fyllning 200 g riven mozzarella 10 st ugnsrostade plommontomater på kvist (delade på häften och rostade 4h i ugn på 90 grader) 3-4 gröna sparrisar, nedskurna i kortare bitar 1 paket mini-mozzarella 20 g riven parmesan Dekoration/topping ruccola parmaskinka riven parmesan färsk basilika Gör så här - Tomaterna delar du på hälften och lägger i en ugnsform med snittutan uppåt. Salta, peppra och strö om du har lite färsk timjan över. Ringla även över lite olivolja. Sätt in i ugnen på 90 grader i ca 3-4 h, tills de drar ihop sig och blir sådär härligt söta. (Detta kan du göra dagen innan, på morgonen eller mitt på dagen. När du har tiden. Men såklart några timmar innan pizzan skall bakas.) 1. Mixa alla ingredienser till tomatsåsen med en stavmixer. Smaka av och smaka upp med salt & nymalen svartpeppar. Ställ åt sidan. 2. Skär sparrisen i mindre bitar och lägg i en stekpanna med en klick smör. Salta & peppra - vänd omkring och ta bort från plattan efter någon minut. (De skall inte bli mjuka, bara få smak av smöret och härlig sälta.) 3. Dra ut pizzadegen på en plåt, och dra upp degen på kanterna. Bred på tomatsåsen, strö över mozzarella, och fördela ut de ugnsrostade tomaterna & sparrisarna uppe på. Riv över parmesan och sprid även ut små minimozzarellor på pizzan. 4. Sätt in i ugnen på 200 grader varmluft fast inställd på extra undervärme. (Så att botten blir härligt krispig.) Ta ut pizzan efter ca 10-15 min när osten smält och blivit lite gyllene. 5. Skär upp pizzan och lägg på ruccola, parmaskinka, riven parmesan och färsk basilika. Servera pronto! ♥ Gott, enkelt och lyxigt (men lite fusk, och det får man ibland) ;)